Aan de Baltische kust

Is men in Dzyzdroje, op het eiland Wolin, dan hoeft men niet verder te zoeken. Gelegen tussen de zee en een hoge klif (60 m boven de zeespiegel), is Dzyzdroje een goede plek om te wandelen voor romantici en voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte.
De ruige en schilderachtige oevers van de klif, waar de de golven al veel bomen aan ontnamen (op het strand gevallen dienen ze nu als comfortabele banken), nodigen uit tot een wandeling. Men kan er uren dwalen en genieten van het gevarieerde landschap steeds nieuwsgierig naar wat er achter de volgende bocht te zien zal zijn. Dit prachtige strand, klampt zich na de trotse mededeling dat het Nationale Park Wolin begint, vast aan de “groene gordel”. Het is redelijk gescheiden van de drukte van het toeristische deel  Op deze foto’s, gemaakt door Renata Głuszek, zijn beide gebieden  in beeld gebracht met de beroemde molo (wandelpier) op de achtergrond.

The Wolin National Park

The “city” area

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>