Kermis in Wdzydze

Sinds het jaar 1973 wordt er (op elke derde zaterdag en zondag van juli) in het Ethnografisch Museum in het Kashubische Ethnografische Park (in het plaatsje Wdzydze Kiszewskie) de Wdzydzki Fair georganiseerd. Er worden dan veel kunstwerken van lokale volksartiesten, kunstenaars en ambachtslieden getoond.
.
Kashubia staat bekend om haar mooie borduurwerk en regionale specialiteiten. Andere attracties zijn de optredens van lokale volksgroepen en theatergezelschappen van het platteland, cabarets, zangers en koren, verhaalvertellers en musici. Verder zijn er ook tentoonstellingen van traditionele beroepen, van de landelijke ambachten en van de traditionele huisvlijt.
.
Kashubia is een cultureel gebied in het noorden van Polen (deel van West-Pommeren) bewoond door Kashubians (de oorspronkelijke Pommerans), die een eigen taal spreken (die onverstaanbaar is voor de andere Polen) die Kashubisch heet.
De foto’s zijn, in 2017, gemaakt door Marek Angiel.
.

De streek:

Wdzydze Kiszewskie ligt in de gemeente Kościerzyna – op de kaart het eerste blauwe deel onder Gdansk (langs de oostelijke grens van Kashubië). (kaart)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.