Reizen per vliegtuig

Reizen per vliegtuig naar Polen:

 van Amsterdam naar

  • Warschau (KLM, LOT Polish Airlines)
  • Krakau (KLM)

KLM breidt haar middellangeafstandsnetwerk uit met nieuw bestemming. Als onderdeel van de nieuwe zomerdienstregeling vliegt KLM met ingang van 18 mei 2015 dagelijks op Krakau.

 van  Eindhoven naar

  • Warschau (Wizzair)
  • Danzig (Ryanair, Wizzair)
  • Katowice (Wizzair)
  • Krakau (Ryanair)
  • Wroclaw (Breslau) (Wizzair)

Lijst met vluchten naar Polen – Nederland 

Het vervoer door de lucht, boven Pools grondgebied is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer concurrerend alternatief voor het spoor- en busvervoer, dit niet alleen  wegens de reistijd. Concurrerend zijn ook de prijzen en onlangs werden er een aantal regionale luchthavens gebouwd, zodat er een degelijk netwerk aan luchthavens in Polen is ontstaan.

 Luchthaven Warschau-Okęcie, Terminal 2

Vooraanstaande Poolse air operators

Polish Airlines LOT (opgericht 1929) – Nu de nationale luchtvaartmaatschappij, maar zal binnenkort worden verkocht aan de Turkse luchtvaartmaatschappij, aandeelhouder van EuroLOT.

Luchthavens

De Poolse luchthavens hebben een Europees niveau. De nieuwe terminals zijn van de derde generatie (modulair gebouwd) zodat ze, indien noodzakelijk, gemakkelijk kunnen worden uitgebreid. Ook de oudere luchthavens als Warschau-Okęcie en Gdańsk-Rębiechowo zijn gemoderniseerd.

 Luchthaven Wroclaw

Overzicht van luchthavens:

 Lokale vliegvelden

Vaak kan ook gebruik gemaakt worden van vliegvelden van plaatselijke Aeroclubs. Die zijn met name beschikbaar voor vliegsportliefhebbers maar ook voor privé-vliegtuigen.

ren

2 thoughts on “Reizen per vliegtuig

  1. Ik ben dit jaar 2 keer, met Wizz Air, vanuit Eindhoven gevlogen naar Warsaw, Chopin, Een openbaring !
    I.p.v. een aantal uren rijden, met rusttijden soms 22 uur, nu in nog geen 2 uur daar, geweldig goed bevallen, en de prijs, een retour 38 Euro……geen vergelijking, met zelf rijden !! Super geoon, alles zelf regelen, via Internet, in 2015, weer 3 of 4 keer !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.