Meer over het portaal

Dames en Heren,

April is de maand waarin „Polen voor Nederlanders” het wereld wijde web op ging. Het is waar dat de eerste tekst op onze webplek is geplaatst op 31 januari 2012, maar dat was een tijdelijk URL-adres en wordt dus niet meegeteld. We besloten dat de beste dag voor de verjaardag 16 april is, de dag waarop het eerste commentaar op de webplek kwam, kort na het openen van de huidige URL.

Tot vandaag kunnen we het bijna niet geloven, maar het is gelukt! Geen van ons was bekend het ontwerpen van webplekken dus moesten we alles leren door het te doen. Het was, in het bijzonder, een heel nieuwe ervaring voor Han, hij moest overstappen van zijn favoriete papieren wereld naar de wereld van de elektronische woorden. We geven toe dat dit een zeer unieke ervaring was. We verschilden ook wel een beetje in onze ideeën, maar op de één of andere manier waren we in staat om die verschillen te overbruggen. Om de omvang van die problemen te duiden moet u weten dat het portaal  „Polen voor Nederlanders” is ontworpen door Nederlanders (Wisja Pannekoek en Wouter van der Gronde) en de inhoud werd toegevoegd door Renata in Polen, dus was er niemand aan haar zijde om advies te vragen. Maar we kregen het voor elkaar en daar zijn we trots op.

Het idee is ontstaan tijdens onze tour door Neder-Silezië in 2010, toen we vaststelden dat Polen een prachtig land is, vooral omdat – met de financiële hulp van de Europese Unie – er nu een en ander is verbeterd en er fatsoenlijke wegen zijn gebouwd. Kijkend naar de groene heuvels van het Reuzengebergte vonden we het de moeite waard om dit te laten zien aan de burgers van het vlakke Nederland. Verder was het in de tijd dat het klimaat rond Polen en het Poolse volk niet zo best was. Dus besloten we om ook daaraan te werken. Zo begonnen we in die zomer door Polen te zwerven om materiaal en foto’s voor onze webplek te verzamelen. Die ervaringen zijn beschreven en worden getoond in foto’s in de paragraaf „Toerisme”.

Ons portaal trekt ook veel jonge mensen en dat stemt ons heel tevreden. Nog meer genoegen beleven we aan het feit dat we voor de eerste verjaardag van Polen voor Nederlanders” een bijzonder geschenk voor u hebben: de „tweeling” webplek: Holandia bez tajemnic (Holland zonder geheimen). Die is nog in opbouw, dus nog niet afgerond, maar we hebben er al veel werk ingestoken en dus willen we het nu presenteren. Is er misschien iemand die er ook iets in wil schrijven?

 U is uitgenodigd!

Renata en Han

 

12 thoughts on “Meer over het portaal

 1. Hallo, dit is nog eens een mooie web site veel informatie veel nuttige tips geweldig ik hoop echt dat veel Nederlanders dit gaan lezen hier kan je alles vinden over het mooie Polen super gewoon ga zo door groetjes jacques en uszi overwijk Osetno Mazure

 2. Als Polenganger sinds 1986, heb ik veel van Polen gezien en geproefd.
  Sinds 2010 ben ik trotse partner van een Poolse dame. 😉
  Prachtige site!
  Ik heb zelf ook een website sinds kort in de lucht.
  Vinden jullie het goed, dat ik link naar deze pagina?

 3. Jeetje han, jij hebt er werk van gemaakt. deze informatie kan je op geen ene Nederlandse site terug vinden super gewoon daar heb je veel tijd in gestoken ik vind het geweldig, zelfs ik als echte Nederlander kan hier veel leren, groeten jacques

 4. Hallo,

  Fijn dat er zoveel informatie beschikbaar is over Polen en de cultuur. Misschien dat ik niet helemaal goed zit maar ik (Nederlands) heb een verjaardag van een Poolse vrouw/jongedame dit weekend.

  Gedragsregels etc. heb ik wel kunnen vinden maar ik vroeg me af wat een leuk cadeau is voor haar. Misschien iets typisch Pools? Ik hoor het graag als er suggesties zijn

  • Thank you Renata for the advice, I think I have an idea 🙂

   Han jij ook bedankt voor je idee. Dat lijkt me zeker leuk om naartoe te gaan maar dan stel ik dat voor ná de verjaardag haha.

   Groeten/greetings,

   Steve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.